Siirry pääsisältöön
Home » Tietopankki » Miten voin ryhtyä freelancer koodariksi?

Miten voin ryhtyä freelancer koodariksi?

Työ freelancerina

Freelanceriksi ryhtyminen on saattanut kutkutella mielen perukoilla jo jonkin aikaa, ja nyt on aika muuttaa mietteet teoiksi. Mitä se siis käytännössä tarkoittaa ja mitä pitää ottaa huomioon?

Freelancer koodariksi kannattaa ryhtyä, kun kokemusta on jo kerättynä ja luottamus omaan osaamiseen vakaalla pohjalla. Ensimmäiseksi kannattaa miettiä, mikä on oman osaamisen ydintä, eli missä on hyvä, sillä se on oman yrityksen pääkauppatavara. Sen jälkeen on aika muotoilla se muille kerrottavaksi, eli hioa CV kuntoon. CV:n avulla kerrot sekä tuleville asiakkaillesi että mahdollisille asiakasprojekteja välittäville yrityksille tärkeimmän itsestäsi: mitä osaat ja missä voit auttaa asiakasta. 

Seuraava askel on verkostoituminen. Reton kaltaiset brokerit, eli IT-alan ammattilaisia ja freelancereita välittävät yritykset ovat hyvä paikka aloittaa. Etsimme sopivan projektin sekä autamme yrityksen perustamisessa ja annamme maksutonta asiantuntijaneuvontaa.  Myös suuret IT-konsulttiyritykset etsivät usein freelance-pohjaista vahvistusta riveihinsä. Omat verkostot kannattaa samoin valjastaa hyötykäyttöön ja kertoa asiasta niin omille läheisille ja tuttaville kuin entisille kollegoille ja pomoillekin, sillä suositukset ja word-of-mouth voivat viedä pitkälle. Perustietoa yrittämisestä ja ilmaista apua saa puolestaan oman kunnan uusyrityskeskuksesta, joten verkostoituminen myös yrittämiseen liittyvissä asioissa kannattaa aloittaa jo tässä vaiheessa.

Kun verkot on heitetty vesille, on aika ryhtyä odottelemaan kutsua tapaamisiin. Oman verkoston välittämään tietoon kannattaa suhtautua aktiivisesti ja ottaa yhteyttä kaikista sellaisista toimeksiannoista, jotka vastaavat omaa osaamista ja tuntuvat kiinnostavilta. Siinä vaiheessa kun sopiva projekti löytyy, voi yrityksen perustamisen laittaa vireille Patentti- ja rekisterihallitukseen, jotta ensimmäisen sopimuksen voi tehdä jo yrityksen nimellä. 

Jos yrityksen on perustanut jo ennen ensimmäisen projektin löytymistä, voi starttiraha auttaa juoksevissa kuluissa ensimmäisen puolen vuoden aikana. Hakemus tulee kuitenkin pistää vireille jo ennen yrityksen perustamista ja siinäkin apua saa paikallisesta uusyrityskeskuksesta.

Tämän jälkeen on aika irtisanoutua palkkatöistä. Nyt olet itsellinen yrittäjä ja vapaa valitsemaan oman kehityksesi suunnan, onnea!

Jaa

Lue myös

Miksi Reto?

1.

Yrittäjyyden mahdollisuudet taloudelliseen menestykseen ovat ulottuvillasi.

2.

Et ole yksin, vaan verkostomme kattavat palvelut ja osaaminen ovat tukenasi.

3.

Saat vapauden valita missä, miten ja kuinka paljon teet töitä.

Reton palvelut freelancer-jäsenilleen