Siirry pääsisältöön
Home » Tietopankki » Miten myyn osaamistani?

Miten myyn osaamistani?

Työ freelancerina

Monien IT-alan freelancerin uraa harkitsevien mielessä myyntiin liittyvistä kysymyksistä kehkeytyy peikkoja, jotka pahimmillaan estävät freelanceriksi siirtymisen. Mielessä pyörii kysymyksiä: “Miten aika riittää myyntityöhön?” “Osaanko edes myydä omaa osaamistani?” “Enhän minä ole myyjä vaan asiantuntija!” Tällaiset ajatukset ottavat helposti vallan, eivätkä sopimusteknisistä asioista huolehtiminen ja sopimusten laatiminen asiakkaiden kanssa ainakaan helpota tilannetta. 

Ajatusketjuun sisältyy oman osaamisen arvostaminen ja hinnoittelun pohtiminen. On tavallista, että freelanceria mietityttää, minkälaista tuntihintaa hän kehtaa tai voi pyytää ja ovatko asiakkaat valmiita maksamaan hänen osaamisestaan. Entä jos ylihinnoittelen itseni? Ei ole kiva ajatus sekään, että tulee myyneeksi työnsä liian edullisesti. 

Onneksi markkinoilla toimii useita yrityksiä, jotka tarjoavat projektitöitä koodareille ja freelancereille. Myynti- ja sopimustyöt on mahdollista jopa kokonaan ulkoistaa myyntikumppanille, joka ehdottaa freelancerille toimeksiantoja, joista pääsee itse valitsemaan mieleisensä projektit. Tällaisissa toimeksiannoissa on yleensä määritelty hinta tai budjetti. Hintaan vaikuttavat mm. markkinatilanne, asiakkuus ja toimeksiannon pituus. 

Aloittavana freelancerina sinun kannattaa verkostoitua laajasti ja olla mukana muissakin kuin Reton verkostossa. Siten pääset etsimään kiinnostavia toimeksiantoja, oman osaamisesi myyntityö yksinkertaistuu ja saat keskittyä siihen, mitä parhaiten osaat.

Jaa

Lue myös

Miksi Reto?

1.

Yrittäjyyden mahdollisuudet taloudelliseen menestykseen ovat ulottuvillasi.

2.

Et ole yksin, vaan verkostomme kattavat palvelut ja osaaminen ovat tukenasi.

3.

Saat vapauden valita missä, miten ja kuinka paljon teet töitä.

Reton palvelut freelancer-jäsenilleen