Siirry pääsisältöön
Home » Tietopankki » Kuinka paljon laskutettavia tunteja tarvitsee tehdä?

Kuinka paljon laskutettavia tunteja tarvitsee tehdä?

Työ freelancerina

Freelancer-konsulttina pystyt itse vaikuttamaan laskutettavien tuntiesi ja työkuormasi määrään. Voit kulloisenkin elämäntilanteesi mukaan päättää, mikä on sinulle järkevä ja riittävä taso . Mitä enemmän teet laskutettavaa työtä, sitä enemmän yrityksesi ja oma ansaintasi kehittyy.

Jos työpanoksesi on 100 %, laskutat keskimääräisellä ICT-alan freelancerin tuntihinnalla 12 600 euroa kuukaudessa ja puolet pienemmällä työkuormalla 6 300 euroa kuukaudessa. Tyypillisesti asiakkaat haluavat ostaa täydet 100 % freelancerin työpanosta. Täysi työpanos tarkoittaa 37,5 tuntia viikossa eli normaaleja 7,5 tunnin työpäiviä. Jos on tarvetta isommalle työpanokselle, ylitöistä sovitaan ja maksetaan erikseen. Halutessasi voit etsiä toimeksiannon, jossa voi tehdä työtä pienemmällä työpanoksella. Freelancerina voit päättää työmäärästäsi itse, kunhan neuvottelet asian asiakkaan kanssa. Samoin pystyt vaikuttamaan lomiesi määrään ja ajankohtaan.  

Freelancer-konsultin tyypillisiä hallintotöitä ovat tuntien raportointi, laskujen tekeminen ja lähettäminen, kululaskujen tekeminen sekä ostolaskujen tarkistaminen ja hyväksyminen. Työntekijänäkin olet jo tehnyt tuntien raportointia ja kululaskuja, joten freelancerina lisätyötä ovat laskutus ja laskujen hyväksyntä. Myyntilaskutus tehdään yleensä kerran kuukaudessa, ja ostolaskuja freelancerille kertyy kuukaudessa muutama. Laskutustöihin tuskin menee kuukaudessa tuntia enempää.

Hallinto-, myynti- ja markkinointitöitä kannattaa ulkoistaa mahdollisimman paljon, jotta voit itse keskittyä laskutettavaan työhön. Taloushallintopalvelut kannattaa ostaa tilitoimistolta, jolla on hyvät itsepalvelutyökalut kuittien toimittamiseen, kululaskujen tekemiseen ja oman palkan maksuun. Omaa aikaa joudut käyttämään näihin tehtäviin maksimissaan pari tuntia kuukaudessa.

Reto tekee myynti- ja markkinointityötä puolestasi. Kaltaisiamme palveluntarjoajia on muitakin, ja yrittäjän kannattaa verkostoitua mahdollisimman monen kanssa.

Jaa

Lue myös

Miksi Reto?

1.

Yrittäjyyden mahdollisuudet taloudelliseen menestykseen ovat ulottuvillasi.

2.

Et ole yksin, vaan verkostomme kattavat palvelut ja osaaminen ovat tukenasi.

3.

Saat vapauden valita missä, miten ja kuinka paljon teet töitä.

Reton palvelut freelancer-jäsenilleen