Siirry pääsisältöön
Home » Tietopankki » IT-alan freelancerin elämässä on vapautta ja vastuuta

IT-alan freelancerin elämässä on vapautta ja vastuuta

Työ freelancerina

Joustava työ oman itsensä pomona – elämä freelancerina näyttäytyy vapauttavana verrattuna perinteiseen palkkatyöhön. Niinpä yhä useampi IT-alan asiantuntija haaveilee työstä freelancerina ja myös lähtee sille tielle. Mahdollisuus itsenäisyyteen ja parempiin ansioihin, vapaus vaikuttaa työaikoihin ja työn määrään sekä oikeus valita omat projektinsa houkuttelevat.  

Freelancerin vapaus tuo mukanaan myös vastuita. Oman työn johtamisen lisäksi freelancerin on osattava huolehtia omista oikeuksistaan ja taloudellisesta turvastaan siltä varalta, että asiat eivät menekään suunnitelmien mukaan. Freelancer ei nauti työterveyshuollon palveluista eikä liikuntaseteleistä, ellei osta sellaisia itse. Verot ja laskut on hoidettava, kirjanpito järjestettävä.

Itse projektityön sisältö ei IT-alan freelancerilla eroa perinteisessä työsuhteessa olevan asiantuntijan työstä. Työn sisältö pysyy samana, mutta freelancer voi nostaa omaa ansiotasoaan merkittävästi. Toisaalta freelancerin on huolehdittava mm. omasta eläke- ja vakuutusturvastaan ja maksettava näihin liittyvät kulut.

Samalla kun palkkatyöläinen valitsee freelancerin vapauden, hän myös irrottautuu työnantajan tarjoamista rakenteista ja palveluista. Joistakin on ehkä toivonutkin pääsevänsä eroon, toisia asioita voi jäädä kaipaamaa kuten työpaikan kuntosalia, pikkujouluja ja tiimipäiviä. Paljon saa myös tilalle kuten ehkä mahdollisuuden tehdä enemmän töitä mökillä tai jopa ulkomailla. Niin kauan kuin asiakkaan työt tulee hoidettua, freelancerilla on valta tehdä itsensä kannalta parhaat ratkaisut.

Jaa

Lue myös

Miksi Reto?

1.

Yrittäjyyden mahdollisuudet taloudelliseen menestykseen ovat ulottuvillasi.

2.

Et ole yksin, vaan verkostomme kattavat palvelut ja osaaminen ovat tukenasi.

3.

Saat vapauden valita missä, miten ja kuinka paljon teet töitä.

Reton palvelut freelancer-jäsenilleen